ANKARA (AA) - Çankaya Belediyesi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Engelimiz Engel Değildir Derneği işbirliğiyle engelli bireylere istihdam sağlanacak.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, engelli bireylere iş imkanı sunmak amacıyla yeni bir proje hayata geçiriliyor.

Çankaya Belediyesince, Engelimiz Engel Değildir Derneği ve İŞKUR işbirliği çerçevesinde, engellilere istihdam garantili, sertifikalı "Temizlik ve Hijyen", "Bilgi Belge Yönetimi" ve "Muhasebe" eğitimi verilecek. İlk etapta 100 engelli bireyin istihdam edileceği programın eğitimlerine başvurular başladı.

Eğitim programına kabul edilen engelli bireyler, eğitim boyunca İŞKUR'un günlük 20 lira yol ve yemek desteğinden yararlanacak.

Başvurular, Çankaya Belediye Başkanlığı İş ve İstihdam Merkezi A2 Blok Kat 11'de yapılabilecek. Bilgi almak isteyenler, İş ve İstihdam Merkezi'nin 458 89 00 nolu telefonundan 1070-1071-1072 dahili numaraları arayabilecek.

Projeyle, üç ay sürecek eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlerin sertifikalarını almaları, istihdam yaratılması ve daha kalifiye iş gücü sağlanarak ülke ekonomisine katkı sunulması amaçlanıyor.