ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığında, 20 engelli "bir günlük temsili askerlik" uygulaması kapsamında yemin etti.

"Dünya Engelliler Haftası" dolayısıyla düzenlenen törende konuşan 1'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Akçınar, Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan vatandaşların, bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirebilmelerini sağlamak amacıyla bu etkinliğin yapıldığını söyledi.

Akçınar, engelli askerler ile yakınlarına şöyle seslendi:

"Değerli silah arkadaşlarım; silah, bayrak ve namusunuz üzerine yemin ederek, gerektiğinde vatan için canınızı seve seve feda edeceğinize söz verdiniz. Şimdi sizler bu kutsal görevi yerine getirmek üzere ant içerek göreve başlamış bulunmaktasınız. Bu görevi bir vatan borcu bilip katılmanızdan dolayı sizleri kutluyor, burada geçirdiğiniz bir günlük sürenin 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığını ve askerlik mesleğini tanımanız açısından güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Değerli anne ve babalar; her Türk asker doğar ve her anne baba, çocuklarının asker olmasını gönülden ister. İşte bugün asker ocağına gönderdiğiniz kınalı kuzularınız için bu dileğinizin gerçekleştiğine hep beraber şahit olduk. Çocuklarınız artık bu şerefli yuvanın birer ferdi ve Atatürk'ün askerleri oldular. Onlarla gurur duyabilirsiniz. Bu duygu yüklü, bir o kadar da önemli ve yüce anlamlar ifade eden yemin törenine katılan tüm misafirlerimizi saygıyla selamlarken, biraz önce yemin ederek aramıza katılan genç silah arkadaşlarımı bir kez daha kutluyorum. Yemininiz hayırlı uğurlu olsun."

Engellilerin yemin etmesiyle sona eren törene, Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Çetin, askeri yetkililer ve engelli aileleri katıldı.

Doğuştan işitme engelli ikizler Tayfun (29) ile Tolga Topçınar (29), gazetecilere yaptıkları açıklamada, bir günlük de olsa askerlik yapmanın mutluluk ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.