SİVAS (AA) - Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Güçlü ülkelerin yeni dönemde temel stratejileri 'büyük İsrail için küçük Müslüman devletler kurulacak' stratejisidir. Bunun için de Müslüman devletler arasında savaşların çıkarılmasını sağlıyor, mezhep çatışmaları ve ırkçılığı yaygınlaştırıyorlar" dedi.

Erbakan, Erbakan Vakfı Sivas Şubesince Cumhuriyet Üniversitesi'nde düzenlenen "Yeni bir dünya" konulu konferansta yeni dünya düzeninde güçlü olanın haklı olduğu görüşünün hakim olduğunu söyledi.

Bir devletin yeterli güce sahip olduğunda her şeyi yapmaya hakkı olduğu düşüncesinin yaygın olduğunu dile getiren Erbakan, "Bu düzende belli bir imtiyazlı zümre tamamen ırkçı bir anlayışa dayalı olarak ayrıcalıklı sayılmış, bu imtiyazlı zümrenin bütün dünyaya hükmetmeye hakkı olduğu varsayılmış ve uygulamada da bu zümre bütün dünyaya hükmetmektedir" diye konuştu.

Mevcut dünya düzeninde nimet ve külfet paylaşımının da adil olmadığını belirten Erbakan, şunları kaydetti:

"Ekonomide, dış politikada ve sosyal konularda adalet yoktur. Güçlü ülkelerin güçsüz ülkelerle olan ilişkisi, güçlünün güçsüzü sömürmesine yöneliktir. Bu güce sahip olan ve mevcut dünya düzenini kurmuş olan emperyalist güçler, iki ayrı koldan İslam dünyası ve ezilen ülkeler üzerinde operasyonlarını sürdürmekte. Bunlardan biri siyasi ve askeri, ikicisi de ekonomik ve finansal operasyonlardır. Güçlüler, birinci operasyon kapsamında Müslüman ülkelerde bu kapsamda iç karışıklıklar çıkarmaktalar. Büyük Ortadoğu Projesi'nin bütün hızıyla sürdürülmesine özen göstermekteler. Güçlü ülkelerin yeni dönemde temel stratejileri 'büyük İsrail için küçük Müslüman devletler kurulacak' stratejisidir. Bunun için de Müslüman devletler arasında savaşların çıkarılmasını sağlıyor, mezhep çatışmaları ve ırkçılığı yaygınlaştırıyorlar. Buradan Müslüman-Kürt kardeşlerimize de özellikle sesleniyoruz. Bu dış güçlerin, kukla Kürdistan kurma aşkı siz Kürt kardeşlerimizi sevdiğinden değil, siz daha hür yaşayasınız diye değil, çünkü onların inançlarında bölüp parçalamak var."