KAYSERİ (AA) - İç Anadolu'nun en yüksek dağı Erciyes'te, otellerin yer aldığı 2 bin 200 metre rakımdaki Tekir bölgesine doğal gaz hattı çekildi.

Kayserigaz tarafından yürütülen proje kapsamında, şehir merkezinden yaklaşık 25 kilometrelik hat çekilerek, Erciyes'e doğal gaz götürüldü. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hattın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, şehirlerin altyapılarının medeniyet göstergesi olduğunu, Kayseri'de de bunu en iyi şekilde oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Isınma amaçlı kullanılan doğal gazın son dönemlerde şehirler için "olmazsa olmazlar" arasına girdiğini belirten Çelik, "Artık bir yerleşim yerinde gerek iskan gerekse ticari ya da turizm amaçlı olsun, ulaşım imkanları, yol, elektrik, su, kanalizasyon ve doğal gaz varsa, o bölgenin kıymeti artıyor. Bu alanda Erciyes Kış Sporları Merkezi de doğal gazın gelmesiyle yeni bir değer kazanmış oluyor. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da doğal gazın Erciyes'teki işletmecilerin hizmetine sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Cıngı, Erciyes'in artılarıyla, yatırımcıları daha kolay çekebildiklerini ifade etti.

Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, hattı bitirme takvimlerinin daha önde olmasına karşın, fiziki şartların kendilerini çok fazla zorladığını bildirdi.

Beklediklerinden daha dirençli bir yapıyla mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirten Bora, "Arkadaşlarım, taşeron firmalarımız her şeye rağmen çok güzel bir çalışma gerçekleştirerek doğal gazı zirveye ulaştırdı. Artık bu bölgedeki tüm oteller, tesisler doğal gazı kullanabilir. Bugünden sonra vakit kaybetmeden doğal gaz dönüşümü için gerekli faaliyetleri, projelendirmeleri yaparlarsa, biz de hızlı şekilde onların doğal gaz kullanımını gerçekleştiririz" diye konuştu.

Daha sonra, Erciyes'e kurulan çelik meşalelerde doğal gaz yakılarak, hattın açılışı gerçekleştirildi.