KAYSERİ (AA) - Türkiye'nin en önemli kış sporları ve turizm merkezi Erciyes'te hafta sonu ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Hafta tatilini fırsat bilen binlerce kişi, aileleriyle Tekir, Hacılar ve Hisarcık kapı pistlerinde kayak yapmanın heyecanını yaşadı.

Kayak pistlerinin tamamının açık olduğu Erciyes'e, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin gibi illerden de çok sayıda kayaksever geldi.

Gruplar halinde Erciyes'e gelen ziyaretçiler, kayak, kızak ve snowboardlarla kaymanın heyecanını yaşarken birçok vatandaş da teleferiğe binip piknik yapmayı tercih etti.

İzmir'den arkadaş grubuyla geldiklerini belirten Mustafa Dalkıran, "Erciyes'in güzel olduğunu birçok kez duydum ama ilk defa geliyorum. Bu kadar muhteşem bir kayak merkezi beklemiyordum. Hem acemilerin hem de profesyonellerin kayak yapabileceği pistler var. Kar çok güzel. Bundan sonra daha sık gelmeyi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Adana'da Üniversite öğrencisi olduğunu ve Erciyes'e ikinci kez geldiğini belirten Şeyma Aktaş da kar özlemini Erciyes'te giderdiklerini söyledi.

Aktaş, "Geçen yıl da arkadaşlarla geldik çok beğendik. Hem bize yakın olması hem de tesislerin çok güzel olması nedeniyle Erciyes'i tercih ediyoruz. Sabah gelip akşam dönebilme imkanımız var" diye konuştu.

Çocuklarıyla Erciyes'te kayak yapan Mehmet Deniz de her hafta ailece Erciyes'e çıktıklarını ve stres attıklarını ifade etti.

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes'e ilginin her geçen gün artıyor olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Yoğunluğun olduğu pistlerde zaman zaman acemi kayakçıların neden olduğu küçük çaplı kazalar yaşanıyor.