KAYSERİ (AA) - Erciyes Teknopark tarafından yürütülen "ETTOSOFT Yazılım Kümesi" isimli Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi, gerçekleştirdiği faaliyetlerden dolayı Ekonomi Bakanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen 3. Kümelenme Konferansı'nda "İyi Uygulama Örnekleri" başarı sertifikası almaya hak kazandı.

Erciyes Teknopark'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, başarı sertifikasını Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun aldı.

Coşkun, Kayseri’nin ilk, Türkiye’nin ise ikinci yazılım kümesi olan ETTOSOFT Yazılım Kümesi'nin, üye firmaların yurt dışı pazarlara açılmaları ve ihracat yapmaları noktasında bir dizi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden sonra yurt dışı faaliyetlerine de başladığını ifade etti.

ABD ve Almanya olmak üzere iki yurt dışı ticaret heyeti gerçekleştirildiğini belirten Coşkun, şunları kaydetti:

"Gerçekleştirilen faaliyetler sonrasında küme üyesi firmaların küme öncesi dönem ile karşılaştırıldığında cirolarında yüze 52, personel istihdamlarında yüzde 34 artış oldu. Küme firmalarının toplam ihracatları ise 30 kat arttı. Bundan sonraki süreçte öncelikli hedefimiz, Erciyes Teknopark bünyesinde yeni kurulacak kümelenmelerle diğer firmaların da bu desteklerden yararlanmasını sağlamaktır"