KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ve Azerbaycan Diller Üniversitesi tarafından düzenlenen nevruz etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Sabancı Kültür Sitesindeki etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, nevruzun yüzyıllardır süren bir gelenek olduğunu söyledi. 

Baharın müjdecisi olan nevruzu ERÜ'de de her yıl kutladıklarını ifade eden Doğan, bu yıl da kutlamalara 21 Mart'tan önce başladıklarını kaydetti. 

Konuşmaların ardından, Azerbaycan Diller Üniversitesi öğretim görevlileri Dr. Sevdagül Aliyeva, Dr. Kifayet Ağayeva, Dr. Behmen Aliyev ve Tarana Guluzade, nevruzun tarihi ile gelenekler ve simgelerle ilgili bilgiler verdi. 

Anlatımlar arasında, geleneksel kıyafetli Azerbaycanlı öğrenciler de çeşitli gösteriler sergiledi. Nevruz oyunları ile "papak atma, pabuç atma, kulak falı" gibi bazı geleneklerin canlandırıldığı gösterilere salonda bulunan öğrenciler de katıldı.

Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, bir deri parçasına yapıştırılan taşın ayakta top gibi sektirildiği oyun ile "beş taş" oyununda birinci olan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. "Yumurta tokuşturma" yarışması için de salondakilere haşlanmış ve çeşitli renklere boyanmış  200 yumurta dağıtıldı.

Azerbaycan mutfağından örneklerin de tanıtıldığı etkinlikte, davetlilere etli bulgur pilavı ve ayran da ikram edildi.