KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Erciyes'i sezonun açıldığı 21 Kasım'dan 1 Nisan'a kadar 1 milyon 600 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl kurak bir kayak sezonu geçirmelerine rağmen bu yıl beklentilerin çok üstünde geçtiğini ifade etti.

Kar yağışının iyi olmasıyla birlikte yurtiçi ve yurtdışından da insanların Erciyes'e akın ettiğini belirten Cıngı, tesislerin sezon boyunca hiç boş kalmadığını, pistlerin tıklım tıklım dolduğunu vurguladı. 

Nisan ayının ilk haftası olmasına rağmen Erciyes'te pistlerde 2,5-3 metre ezilmiş kar bulunduğunu ve pistlerin büyük çoğunluğunun kayakseverlere hizmet verdiğini belirten Cıngı, şunları kaydetti:

"Bu sezon sadece sezonu ilk açtığımız dönemde yapay kar makinelerini kullandık. Onun haricinde özellikle sezon boyunca çok yoğun kar yağışı oldu. Daha geçen hafta 70 santimetre kar yağdı. Aralıklarla da yağış devam ediyor. Kar yağışı çok iyi olunca yapay kar makinelerini de kullanma ihtiyacı hissetmedik. Şu an pistlerimizde çok sayıda ziyaretçimiz kayak yapmanın keyfini yaşıyor. 21 Kasım'da sezonu açmıştık. O tarihten 1 Nisan'a kadar 1 milyon 600 bin kişi Erciyes'i ziyaret etti. Bunların büyük çoğunluğunu kayak severlerin oluşturması bizi daha çok memnun ediyor. Gerek tesislerimizin doluluk oranı, gerek kayak hocalarımızın eğitim verdiği kişi sayısına baktığımızda Erciyes tarihinin en verimli sezonunu geçiriyor."

Türkiye'de birçok kayak merkezinin sezonu kapatmasına rağmen Erciyes'te halen kayak yapıldığına dikkati çeken Cıngı, "Daha önce 15 Nisan'a kadar sezonu açık tutacağımızı ilan etmiştik ama son yağan karla birlikte tarihi revize ederek 1 Mayıs'a kadar tesisleri açık tutma kararı aldık. Şu anki kar kalınlığımız bunun için fazlasıyla yeter. İnsanlar 1 Mayıs'a kadar Erciyes'e gelip kayak yapmanın heyecanını yaşayabilecek" dedi.