Yalova Belediyesi iştiraki olan Yabeltaş ve Hizmet A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tanverdi, şirketin iflasın eşiğine geldiğini belirterek, Belediye Meclisi’nden 12 milyon TL’lik sermaye artırımı talebinde bulundu. Ancak Meclis’te çoğunluğu elinde tutan AK Parti grubu, sermaye artırımının kabul edilmesi için Tanverdi’nin yönetim kurulu başkanlığından uzaklaştırılmasını şart koştu.

Belediye Meclisi toplantısında konuşan AK Parti Grup Başkanı Kasım Avar, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlık yaptığı dönemde ağza alınmayacak hakaretlerde bulunan bu şahsın Hizmet A.Ş. ve Yabeltaş gibi iki kuruluşun yönetim kurulu başkanlığını yapmasını yerinde bulmuyoruz. Bu şahsın görevinden ayrılması ve yeni bir genel müdür getirilmesi durumunda bu sermaye artırımı talebini onaylarız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Vefa Salman ise, "Bu benim verebileceğim bir karar değil. Bu talebi öteleyelim. AK Parti ve CHP olarak konuyu bir kez daha konuşup öyle karar verelim" dedi.

Bunun üzerine sermaye artırım talebinin ertelenmesi oy birliği ile kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a başbakanlığı döneminde "Put" diye hakaret eden AK-KİM fabrikasının Genel Müdürü Mehmet Fatih Tanverdi, istifa etmek zorunda kalmıştı. Tanverdi, seçimde Yalova Belediyesi’ni CHP’li Vefa Salman’ın kazanmasının ardından Yabeltaş ve Hizmet A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığına getirilmişti.