Baba sevgisini tam yaşayamadan madem ocağı kazası sonucu babalarının ölümüyle yıkılan Ermenek’in yetimleri, babalarını savunmak için her duruşmada mahkeme salonu önünde bekliyorlar. Her gün babaları için dua ettiklerini söyleyen yetimler, geçen babalar gününü de yürekleri buruk geçirdiler.
Bir yanı eksik olan minik yetimler yaşanan çoğu olaydan habersiz bir şekilde mahkemeye geliyorlar. Minik yetimler, Ermenek Adliyesi bahçesinde kendileriyle ilgilenen avukatları, gazetecileri ve Ermenek halkını görünce gülümsemeleri ve mutlulukları gözlerden kaçmıyor.

Minik Sare 1 Buçuk Yaşına Geldi
Ermenek faciasından sonra birçok kanalda ve gazetede gündem olan Ermenek’in yetim çocuklarından maden kazasında ölen Ali Haznedar’ın kızı minik Sare, annesinin kucağında bütün duruşmalara katıldı.
Ermenek’te maden kazasında hayatını kaybeden işçilerden Ali Haznedar’ın eşi Fadime Haznedar 10 Mart 2015 tarihinde 4’üncü çocuğunu dünyaya getirmişti. 6 ile 12 yaş arasında 3 kız çocuğu annesi olan Fadime Haznedar, eşi kömür ocağında öldüğünde 5 aylık hamile olduğunu, eşinin doğacak kızına ’Sare’ ismini koymayı düşündüğünü bu yüzden adını ’Sare’ verdiklerini söylemişti. Anne karnında iken böbrek büyümesi hastalığı olan minik Sare’nin bir böbreği de alınmıştı.
Doğumundan bu yana yüzü hiç gülmeyen Sare için annesi ile birlikte ablaları Semanur, Hanife ve Sudenaz adliye önünde ona karşı ilgilerini hiç eksik etmedi. Sürekli kardeşleriyle ilgilenen ve zaman zaman kucaklarına alan Semanur, Hanife ve Sudenaz kardeşlerin zaman zaman yüzleri asık olurken, onları tek güldüren kardeşleri minik Sare’nin oynadığı oyunlar oluyor.
Yetim doğan Sare babasını savunmak için bütün duruşmalara gelirken, bir buçuk yaşına geldi.

Tunahan YILDIRIMER