Karaman’ın Ermenek ilçesinde maden faciasında hayatını kaybeden 9 işçinin yakınlarına iş kazası geliri ve ölüm aylığı bağlandı.

Ermenek’teki kömür madeni ocağında meydana gelen su baskını sonucu mahsur kalan 8 işçiyi arama kurtarma çalışmaları 26’ncı günde de devam ederken, daha önce cenazelerine ulaşılan 10 işçiden 9’unun ailelerine aylık bağlandı, bir işçinin ailesine de resmi işlemler bitince aylık bağlanacağı öğrenildi.

Karaman Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “İlimiz Ermenek ilçesindeki maden ocağında 28 Ekim 2014 günü gerçekleşen elim kaza sonucu mahsur kalarak arama kurtarma çalışmaları sonucunda cansız bedenlerine ulaşılan 9 madencinin yakınlarına iş kazası geliri ve ölüm aylığı bağlandı. 900 prim günü dolduran madencilerden Hüseyin Çolak, Osman Çoksöyler, Hüsnü Çolak, Tezcan Gökçe, İsmail Gürses, Kerim Haznedar, Uğur İlhan, Mehmet Tokat, Bahri Üzer’in ailelerine aynı gün maaşları bağlandı. Aileler, ilk aylıkları 18 Aralık 2014 tarihi ile 26 Aralık 2014 tarihleri arasında alacaklardır” denildi.