SİVAS (AA) - Sivas'ın Suşehri ilçesinde 10 Şubat 1915'te Ermeniler tarafından şehit edilen 71 asker anıldı.

Yeşilyayla Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Yeşilyayla Köyü Muhtarlığınca düzenlenen anma programı kapsamında köy camisinde öğle namazı öncesinde mevlit okutuldu. Mevlidin ardından köy yakınlarında "şehitlik" olarak bilinen bölgeye geçen vatandaşlar, burada dua etti. 

Köy muhtarı Yıldıray Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iş adamı Muammer Demirci tarafından 2011 yılında yaptırılan şehitlikte her yıl anma programı tertiplediklerini belirterek, programa katılanlara teşekkür etti.

İş adamı Demirci de vatanı savunmak için Zara’dan 10 Şubat 1915'te yola çıkan 71 askerin Yeşilyayla köyünden geçerken Ermenilerce şehit edildiğini söyledi.

"Burada şehitlik olduğunu 2010 yılında öğrendik" diyen Demirci, şunları kaydetti:

"Buraya güzel bir şehitlik yapılmasının uygun olduğunu söyledim. Şehitlerimize yakışır bir şehitlik yapılması için elimden gelen imkanları kullandım ve 2011 yılında bu şehitliğimizi yaptırdım. Temsili olarak 71 mezar yaptırdık ayrıca konuyla ilgili de bir kitabe yaptırdık. Her yıl anma programı tertip ediliyor. Vatan uğruna şehit olanları rahmet ve minnetle anıyorum. Onlar olmasaydı bizler bu topraklarda şimdi huzurlu yaşayamazdık, ezanlarımız okunamazdı, bayrağımız dalgalanmazdı."

Anma programına, Suşehri Belediye Başkan Vekili Mustafa İnan, AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce, MHP Suşehri İlçe Başkanı Hubiyar Özdemir, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Çorlu ve vatandaşlar katıldı.