Ertuğrulgazi Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Nihat Kula, “Biz İstiklal Marşını yazdık, tekrar yazmasını da biliriz” dedi.

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği’nin 9. olağan genel kurul toplantısına katılan Federasyon Başkanı Nihat Kula, Türk milletinin tarih sahnesinde yer aldığı günden bu yana hiçbir zaman rahat yaşamadığını ifade ederek, “Haçlı seferlerinde, batıya karşı hilalin temsilciliğini yapan bir milletin mensuplarıyız. Bugün Müslüman Türk’ün yaşadığı bölgelerde çok ciddi sıkıntılar var. Bir Türkmen evladı olarak kahroluyoruz. Uykularımız kaçıyor. Birileri çıkıp devlete isyan etme cesaretini kendinde bulabiliyor. Geçtiğimiz haftalarda devlete yönelik isyan hareketleri vardı. Biz bunları seyrediyoruz. Gönül dünyamız devleti yönetenlere karşı kırık. Verilen tavizler, açılım politikaları ve gelinen noktaya bakıp diyoruz ki, devlet olma geleneğini dünya milletlerine tanıtmış neslin evlatları olan Müslüman Türk gibi düşünün. Müslüman Türk’ün acısını ciğerlerinizde hissedin. Müslüman Türk gibi de hareket etmeyi öğrenin artık” dedi.

Artık birilerinin bizi yönetmesini istemediklerine vurgu yapan Nihat Kula, “Birilerinin yazdığı senaryoda bizler yer almak istemiyoruz. Bizler Yörük’üz. Yörük’ün ayranını kabartmayın. Belki bizim bu sabrımız farklı boyutta değerlendiriliyor. Ama sabrımızın sınırsız olmadığını, sinir uçlarımızla oynandığının farkındayız. Başka vatanımız yok. Başka bir devletimiz de yok. Vatanı bölmeye, parçalamaya huzurumuzu kaçırmaya çalışıyorlar. Devleti böldürmeyiz. Herkes hesabını kitabını ona göre yapsın. Biz İstiklal Marşını yazdık, tekrar yazmasını da biliriz” diye konuştu.