KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi'nde 260 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güven, üniversite yerleşkesindeki amfi tiyatroda düzenlenen 41. dönem mezuniyet töreninde, gururlu ve hüzünlü bir gün yaşadıklarını söyledi.

Güven, bir taraftan uzun yıllar süren eğitim sürecinde yetiştirdikleri öğrencilerden ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını, diğer yandan da emeklerinin karşılığını aldıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Güven, "Onlar artık bizim meslektaşlarımız, bu nedenle çok gururluyuz. Biz onlara güveniyoruz, vatanlarına iyi birer evlat ve hekim olarak yetiştiklerini ve bu bilinçle hizmet edeceklerini biliyoruz. Bugün burada 260 öğrencimizi mezun etmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Öğrencilerinin "her gün bir yenisinin eklendiği, 90'ı aşan yetersiz kadro ve altyapıya sahip bir fakülteden değil, gelişimini tamamlamış, her türlü imkana sahip Erciyes Tıp'tan mezun olduklarını" dile getiren Güven, genç doktorların meslek hayatlarında karşılaşacakları güçlüklerin üstesinden ustalıkla geleceklerine yürekten inandıklarını vurguladı.

Öğrencilerine tavsiyelerde de bulunan Güven, şunları söyledi:

"Hastalarınıza zaman ayırın, onları dinleyip anlamaya çalışın. Dil, din, ırk ayrımı yapmadan hizmet etmek zorundasınız. Kendinizi sürekli geliştirmek durumundasınız. Çünkü, hekimlik eğitimi mezun olmakla bitmeyen, ömür boyu devam eden bir süreçtir. Hekim, her zaman öğrencidir. Ölünceye kadar da hekimdir. Bunu sakın unutmayın. Meslek büyüklerinize ve meslektaşlarınıza saygılı olun, onlar yüceldikçe siz de yücelirsiniz. Edeceğiniz yeminin arkasında olun. Dürüst olun, sevgi gösterin."

Dönem birincisi Ümit Yaşar Güleser de altı yıl önce önlük giyme töreniyle başladıkları ağır ve uzun bir sürecin sonunda mezun olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. 

Dünyanın en zor ve en fazla özveri gerektiren, birçok kişinin çocukluk hayali hekimliğe ilk adımı attıklarını ifade eden Güleser, okulu bitiren tüm arkadaşlarıyla görevlerini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Patıroğlu'nca öğrencilere hekimlik yemini ettirildi. Daha sonra dönem birincisi Güleser, mezuniyet kütüğüne isminin yazılı olduğu plaketi çaktı.

Dereceye giren öğrencilere plaket ve mezuniyet belgelerini Kayseri Vali Vekili Mehmet Emin Avcı verdi. 

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da yeğeni Abdullah Arık'a belgesini taktim etti. 

Törenin sonunda öğrenciler kep attı.