KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eğitim Fakültesinden mezun olan 800 öğretmen adayı için tören düzenlendi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezindeki törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin ailelerinin bugüne kadar çok emek harcadığını ancak çocuklarının da bu güzel günü kendilerine yaşatarak, emeklerinin boşa gitmediğini gösterdiğini söyledi.

Hocaların da eğitim ordusuna toplumun beklediği neferleri yetiştirmek için var gücüyle çalıştığını ifade eden Doğan, şöyle devam etti:

"Bugünün baş rol oyuncuları elbette ki öğrencilerimiz. Onlara da birkaç hususu hatırlatmak istiyorum. Bunlardan birincisi şu, bugün belgelerinizi alacaksınız. Bu sizin eğitim alanında çalışmaya artık ehil olduğunuzu gösteriyor ama siz de biliyorsunuz ki öğrenmenin yaşı yoktur. Öğrenme mezuniyet belgesiyle tamamlanmaz. Bundan sonra da hayat boyu öğrenmenin devam edeceğini unutmayın. Ayrıca buradan mezun olmakla iş bitmiyor. Belki bir yıl daha bir işe girebilmek için gayret sarf edecekseniz. Bu konuda ailelerinizin maddi ve manevi desteğinin yanınızda olacağını unutmayın. Bir diğer husus da biz öğretmenlerimizi, 'elleri öpülesi insanlar' olarak anlatırız. Sizden de böyle öğretmenler olmanızı bekliyoruz. Öğrenciliğinizdeki gibi çalışkan, dürüst, ahlaklı ve toplumun beklentilerini karşılayacak öğretmenler olarak çalışıp bu toplumu inşa edecek her yaştan size teslim edeceğimiz çocuklarımızı iyi yetiştirmenizi bekliyoruz."

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Murat Doğan, fakülte birincileri Akife Kurt ve Dilek Evler'e plaket ve diplomalarını verdi. Öğrenciler mezuniyet kütüğüne de plaket çaktı. Yaklaşık 13 yıl önce kurulan fakültenin, mezun verdiği 10 dönemden 9'unda kız öğrencilerin birinciliği elde etmesi dikkati çekti. 

Öte yandan, törene, Matematik Öğretmenliği bölümünden mezun olan annesi Fatma Merve Korkmaz'ın kucağında katılan 2 yaşındaki Zeynep Nurcan ilgi odağı oldu. 

Diplomaların verilmesinin ardından havaya kep atan öğrenciler, mezuniyetlerini aileleriyle birlikte kutladı.