KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Vakfı tarafından yürütülecek olan ERÜ ile merkezi Hollanda’da bulunan Avrupa Tarih Eğitimcileri Derneği’nin (EUROCLIO) ortağı olduğu "Sosyal Bilgiler ve Tarih Derslerinde Farklılaştırılmış Beceri ve Yeterlik Temelli Öğretim" adlı projenin sözleşmesi Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Biriminde imzalandı.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin koordinatörlüğünü Erciyes Üniversitesi Vakfı adına ERÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cevdet Kırpık yapıyor.

Eğitim fakültesi öğretim üyeleri ile EUROCLIO’dan bir uzmanın görev alacağı proje kapsamında, Kayseri ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden sosyal bilgiler ve tarih öğretmenleri ile öğretmen adaylarına yenilikçi sosyal bilgiler ve tarih eğitimi konusunda eğitim verilecek.

Gerçekleştirilecek eğitimler ve seminerler ile öğretmen ve öğretmen adaylarına sınıf içi bireysel farklılıklarla nasıl baş edebilecekleri ve öğrencilerinin çeşitli becerileri ile vatandaşlık yeterliklerini nasıl geliştirebilecekleri hususlarında pedagojik destek sağlanacak.

Ayrıca sınıf içinde uygulanmaya hazır bir şekilde geliştirilecek olan etkinlikler yoluyla sosyal bilgiler ve tarih derslerinde yenilikçi öğretim yöntemlerini uygulamaları konusuyla ilgili kaynak sağlanacak.

Proje süresince yapılacak çalışmalar, hazırlanacak web sitesi ve sosyal ağlar aracılığı ile geniş kesimlere duyurulacak. Proje çalışmalarının 15 ayda tamamlanmasının planlanıyor.