ERZURUM (AA) - Erzurum'da 4. kattan düşerek ölen Netice Barçın'ın "öldürüldüğü ve aşağı atıldığı" iddiaları üzerine açılan davada eşi sanık Kamil Barçın 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Kamil Barçın ile Netice Barçın'ın babası Necati Kayık, yakınları ve avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Barçın, eşiyle 11 yıl evli kaldığını ve bu süre içinde kesinlikle kendisine zulmetmediğini belirtti.

Barçın, "Herkes hürdür ve istekleri zaman adli mercilere başvuruda bulunabilir. Onunla evli kaldığımız süre içinde herhangi bir adli olay yaşanmamıştır. Kendisine zulmettiğim yönündeki iddiaları kabul etmiyorum. Suçsuzum, beraatımı talep ediyorum" dedi.

Kayık da kızının göz göre göre öldürüldüğünü ileri sürerek "Devlete güvenerek buraya geldim. Bu adam ve kızımın kuması, kızımı öldürdü. Sanık en ağır cezaya çarptırılsın, Allah'ından bulsun" ifadesini kullandı.

Mahkeme, avukat savunmalarının ardından sanık Barçın'ı "Eziyet etmek" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca, Netice Barçın'ın kuması Esengül Nikbay'ın ise beraatına karar verdi.

Sanıklara verdiği cezayı az bulan Kayık ve yakınları, adliye binası önünde karara tepki gösterdi. Polis, Kayık ve yakınlarını sakinleştirebilmek için büyük çaba harcadı.

- Olayın geçmişi

Palandöken ilçesi Kayakyolu semtinde 3 Haziran 2012'de meydana gelen olayda, Netice Barçın 4'üncü kattan düşerek ölmüş, olay anında evde bulunan eşi Kamil Barçın ile kuması Esengül Nikbay, gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İddianamede, sanık Barçın hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve eziyet" suçlarından 5 yıldan 18 yıla kadar, Nikbay hakkında ise "Basit kasten yaralama" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Hanifi Yıldırım, 8 Mayıs 2014'te mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, Kamil Barçın'a eşine yönelik "eziyet" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 7 yıldan 22 yıla, Nikbay'a da Netice Barçın'a yönelik daha önceden "kasten yaralama" suçunu işlediğini hatırlatarak 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etmişti.