ERZURUM (AA) - Erzurum'da ruhsatlandırma problemi olduğu gerekçesiyle çalışmaları durdurulan bir inşaat şirketinden ev alan vatandaşlar, tabutlu eylem yaptı.

Muratpaşa Mahallesi Haşılefendi Sokak'taki inşaat firması önünde toplanan grup, omuzlarında tabut, ellerinde döviz taşıyarak, Erzincan Kapı mevkisine geldi. Buradan Cumhuriyet Caddesi'ne çıkıp, trafiği kapatan grup, slogan atarak Havuzbaşı'na gitti.

Burada bir süre bekledikten sonra Erzurum Büyükşehir Belediye binası önüne yürüyen grup, güvenlik önlemi alan çevik kuvvet ekiplerini aşarak, belediyeye girmek istedi.

Arbede çıkması üzerine polis ekipleri, biber gazıyla müdahale ederek, grubu dağıtmaya çalıştı. Arbedede arada kalması sonucu fenalaşan 2 kişi, 112 Acil Servis ekiplerince, hastaneye kaldırıldı. Biber gazından etkilenenler de gözlerine kar sürerek ve süs havuzunda yıkadı.

İnşaatların belediye tarafından durdurulduğunu ve çok sayıda ailenin mağdur edildiğini öne süren grup, burada bir süre slogan attı.

Polisin uyarılarının ardından grup, yeniden Cumhuriyet Caddesi'nden DGM Kavşağı'na geldi. Polis ekipleri, TOMA ile güvenlik önlemi aldı.

Bir iş adamının, evlerin yapılacağı arsaları alarak, yapımı engellediğini iddia eden grup, söz konusu iş adamının mağazasına da yumurta attı.