CENEVRE (AA) - Suriyeli muhalif gruplardan Ceyşul İslam'ın (İslam Ordusu) lideri ve başmüzakereci Muhammed Alluş, Dışişleri Bakanı Velid el-Muallim'in açıklamalarının, "rejimin, siyasi eylem sürecindeki ciddiyetsizliğine işaret ettiğini" belirtti.

Suriye müzakerelerine katılmak için Cenevre'ye gelen Alluş, düzenlediği basın toplantısında, görüşmelerde, siyasi geçiş sürecinin sağlanması ve yönetimin Suriye halkına iade edilmesi için yapılacağını söylerek, "Müzakereler, Suriye'de gerçek siyasi geçiş sürecini başarmayı hedefliyor. Bu da yürütme yetkilerinin tümünü haiz geçici bir yönetim organıyla, 2012 Cenevre anlaşması ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) aldığı 2254 sayılı karar doğrultusunda olacak" dedi.

Alluş, Dışişleri Bakanı Muallim'in müzakerelerin başkanlık seçimini değil, hükümet ve anayasa değişimini kapsayacağına ilişkin açıklaması hakkında ise "Dışişleri Bakanı Muallim'in açıklamaları, rejimin siyasi süreçte ciddi olmadığını gösterir, bunlar akrobatik açıklamalar" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Muallim, Cenevre görüşmelerinde, başkanlık seçimi konusunun ele alınmayacağını açıklayarak, görüşmelerde işlenecek geçiş sürecinin, hükümet ve anayasanın değiştirilmesini kapsayacağını duyurmuştu.