SİVAS (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sivas Şubesince, Esed ve Rus güçlerinin saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına yakın noktadaki çadırlarda kalan Bayırbucak Türkmenlerine 25 ton un gönderildi.

Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Çakmak, Cumhuriyet Meydanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenlerine karşı "katliam" ve "soykırım" yapıldığını iddia etti.

Suriye'de süren iç savaşta en büyük sıkıntıyı Türkmenlerin çektiğini belirten Çakmak, "Bölgeden aldığımız bilgilere göre acımasız ve büyük bir katliamla karşı karşıya olan Türkmen kardeşlerimiz, büyük bir direniş örneği sergilemekte. Türkiye'de yaşayan bizler, bu kardeşlerimiz için hem kavli hem de maddi duayı eksik etmeyelim. İHH olarak Türkmen kardeşlerimiz için yardım kampanyalarımızı devam ettireceğiz. Gün, dayanışma, sabır, dua ve kardeşlik günüdür" diye konuştu.

Çakmak, İHH olarak Suriye'deki mazlumlara yardım elini uzatmaya devam edeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bugün 11. tırımızı gönderiyoruz. Bu tırımız 500 çuval yani 25 ton undan oluşmaktadır. Suriye'de ekmek bin 300 Suriye lirasına çıkmıştır. Türk parasıyla 17 liraya denk gelmektedir. Suriye'de açlık ve kıtlık baş göstermiştir. İHH, Türkiye'de un kampanyası başlatmış olup Suriye'deki mazlumlara ekmek almak için kolları sıvamıştır. Suriye'de yaşayan Türkmen kardeşlerimize un kampanyamız Sivas İHH olarak aralık ayında da devam edecektir. Buradan tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, esnaf odalarını, iş adamlarını, dernekleri, üniversiteleri, medya kuruluşlarını ve 78 milyon milletimizi ağır bombardıman altında olan Türkmenlerin sesi olmaya, mazlumlara sahip çıkmaya, zulme ve zalime ortak tepki göstermeye davet ediyoruz."

Konuşma sonrasında yapılan duanın ardından yardım tırı yola çıktı.