Muratpaşa Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında 425 sözleşmeli personel ve memuru ilgilendiren sözleşme 2 yıllığına davullu zurnalı bir şekilde imza altına alındı. Sözleşmenin maddeleri, sunduğu haklarla dikkat çekti.

Muratpaşa Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetimler Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm- Bel-Sen) arasında 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. 425 memur ve sözleşmeli personeli kapsayan sözleşmenin protokol töreni Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Tüm- Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt ve çalışanların katılımıyla davullu zurnalı bir şekilde belediye binasında gerçekleştirildi.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Muratpaşa Belediyesi’nde çalışan 425 memur ve sözleşmeli personeli kapsayan toplu iş sözleşmesinde Tüm- Bel-Sen üyesi memura aylık ek olarak 1,300 TL, Tüm- Bel-Sen üyesi sözleşmesi personele ise 800 TL iyileştirme zammının ödenmesi sözleşmeyle bağlandı. Ayrıca sözleşmede sosyal hak ve ikramiyeler başlığı altında Kurban ve Ramazan bayramlarında sözleşmeli personel ve memurlara 1,300 TL net ikramiye ödeneceği, memurların yılbaşında bin TL ikramiye alacağı, her yıl Eylül ayında eğitime destek kapsamında çalışanlara bin TL ikramiye verileceği ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda personele bin TL net ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

Kadınlara pozitif ayrımcılık kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın personele 1 gün ücretli izin verilmesi ve belediye personeli olup da eşine şiddet uyguladığı tespit edilen memur ya da sözleşmeli personelin o ay alacağı ikramiyenin şiddet gören eşe verilmesi kararlaştırılarak sözleşmeyle sabitlendi.

ASIL İŞVEREN TOPLUM

İmza töreninin ardından konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sözleşmenin personel için hayırlı olmasını diledi. Kendisinin işveren konumunda olduğunu ancak asıl işverenin toplum olduğunu belirten Başkan Uysal, "Bizim belediye yönetimi olarak bir sendikaya sıcak bakarak sözleşme imzalamamız aslında hoş bir sedadır. Sendikalarımız büyük bir mücadelenin içindedirler. Sendikalar dengesi olmayan bir masada dengeyi sağlamaya çalışmaktadırlar. Kadınlarımızı korumak adına sosyal çalışmalar ve personelin özlük ve sosyal haklarını korumak için çalışmalar yapmaktadır. Türkiye’de ve dünyada sendikacılık olması gerekenin çok gerisindedir. Bir gün gelecekte tüm işçiler hep birlikte bir sendikayla toplu sözleşmeye imza atmasını diliyorum" dedi.

"MEMUR EMEKÇİNİN GÜZEL BİR GÜNÜNE TANIKLIK EDİYORUZ"

Tüm-Bel-Sen Antalya Şube Başkanı Karakurt ise, yaptığı konuşmada imzaladıkları sözleşmenin tüm belediye çalışanları tarafından örnek alınmasını isteyerek, "425 sözleşmeli ve memur emekçinin güzel bir gününe tanıklık ediyoruz. İnsanı ve eğitim, kadın, çocuk ve engelliye pozitif destek sunan maddeleri ile örnek bir sözleşmedir. Bu sözleşme Türkiye’ye mal olmuş bir sözleşmedir artık. Herkese hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Törenin ardından Başkan Uysal ve Kararkurt Muratpaşa Belediye binası içerisinde Tüm-Bel-Sen temsilciliğinin açılışını gerçekleştirdi.