İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul'da iş dünyasını toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirmeye ve kadınların ekonomik hayatta güçlenmesini desteklemeye çağırmak amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gong töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Talat Ulussever, Borsa İstanbul Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi Tuncay Dinç, IFC Türkiye Direktörü Aisha Williams, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Gisladottir, Koç Holding Üst Yöneticisi Levent Çakıroğlu, Suteks Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve WEPs İş Dünyası Sözcüsü Nur Ger, Türkiye İş Kadınları Derneği Yüksek İstişare Konsey Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan kadın erkek eşitliği için gong çaldı.

"Kadınların geleneksel rolleri ayrıcalıklar gerektirir"

Konuşmasına tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayan Emine Erdoğan, Türkiye'de kadının güçlendirilmesi adına son 10 yılda "yetmez ama" denilecek pek çok önemli gelişme olduğunu ifade etti.

Kadın ve erkeğin bir bütünün parçaları olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kadınların özel sorumlulukları hesaba katılmadan sağlanan eşitlik, bazı eşitsizlikler doğurabilir. Söz gelimi, kadınların çocuk sahibi olması ve çocuğun yetiştirilmesinde toplumun benimsediği bazı geleneksel roller, bir takım ayrıcalıklar gerektirir. Nitekim, hükümetin son yıllarda yaptığı düzenlemeler bu anlamda önemlidir. Bu noktada, iş dünyasının liderlerini, kadın gücünü artırma konusunda daha proaktif yaklaşımlara davet ediyorum."

Muhabir: Çiğdem Pala, Halil İbrahim Başer