Elazığ’da ’“Dönüştürücü Liderlik ve Türkiye’de Sağlık Politikaları” konferansına katılan Sağlık Eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, AK Parti hükümetinin başarılı olduğu alanlarda dönüşümleri daha hızlı gerçekleştirdiğini söyledi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Elazığ’a geldi. Akdağ, ilk olarak Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı makamında ziyaret ederek Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Ömer Faruk Koçak’ı ardından da partisinin il başkanlığını ziyaret eden Akdağ, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ’Dönüştürücü Liderlik ve Türkiye’de Sağlık Politikaları” konferansı verdi.

Konferansa dinleyici olarak Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta 10 yıl boyunca sağlık alanında yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler veren Akdağ, AK Parti’nin başarılı olduğu alanlarda dönüşümleri daha hızlı gerçekleştirdiğini ifade etti. Vatandaşların acil ihtiyaçlarına odaklanarak önce onları değiştirin diyen Akdağ, "Böyle uzun süreli, araştırmalar yapalım ondan sonra stratejiler geliştirelim, çalışalım, ondan sonra değiştiririz diye düşünürseniz iki yıl sonra başka bir bakan gelir. Dolayısıyla halkın desteğini almak benim gözlemlerime göre bir dönüşümcü liderin yapması gereken en önemli iştir. Aslında AK Parti bunu top yekin yaptı. Sadece Sağlık Bakanlığında değil. Siyasi alanda bir değişim yaptık. Siyaset alanında kökten bir değişim yaptı ve devletin kendini vatandaşının hizmetine sunması gibi kavram oluşturdu. Hangi alanda ne kadar başarılı olduk tartışılabilir ama başarılı olduğumuz alanlarda dönüşümleri daha hızlı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.