KAYSERİ (AA) - Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bu seçimin kazananları vardır, kaybedenleri vardır ama sonuçta Türkiye kazanmıştır" dedi.

AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Yıldız, kampanya süresince anlattıkları her şeyin vatandaş nezdinde karşılık bulduğunu söyledi.

Vatandaşların seçim süresince dürüst bir yaklaşım sergilediğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Biz ne anlattıysak vatandaşımız onayladı. Biz ne anlattıysak vatandaşımız onu anladı. O yüzden vatandaşımız hem seçilecek kişilere dürüst davrandı hem de tercih etmeyeceği partilere de dürüst davrandı. Düne kadar belli bir tedirginlikle, kaygıyla Türkiye'nin istikrarına katkı koymaya çalışan insanlar, bugün gönül rahatlığıyla büyük bir teveccühle bu sonucu karşılamıştır. AK Parti'ye oy verenlerin yanında vermeyenler de mutludurlar. Çünkü Türkiye'nin istikrarı, AK Parti'nin istikrarıyla eş anlamlı duruma gelmişti. Bu oyların emanet olmadığını biliyoruz. 7 Haziran seçimlerinde özellikle AK Parti'ye oy vermiş ama şu ya da bu şekilde başka partiye oy tercihini kullananlara bugün kendimizi daha doğru anlattığımızda AK Parti'nin gerçek oylarına kavuştuk. Bu seçimin kazananları vardır, kaybedenleri vardır ama sonuçta Türkiye kazanmıştır."

-"Türkiye'de kimlikler üzerinden yapılan siyaset kazanmamıştır"

Gönlünde olmadığı halde bütün tabanını HDP'ye oy verdirmeye çalışanların bu seçimde kaybettiğine dikkati çeken Yıldız, seçim güvenliğini sağlayan, tehdit dilini ortadan kaldıran güvenlik güçlerine teşekkür etti.

Yıldız, HDP'ye oy verenlere, Cizre'de protestolara katılmayanlara, 7 Haziran'da HDP'ye oy verdiği halde gönlünün orada olmadığını bildiklerine ve Türkiye'nin sükunet içerisinde yönetilmesine özlem duyanlara seslendiklerini dile getirerek, 7 Haziran seçimlerinden sonra HDP'li seçmenlerin, hendek kazılmasına ve hizmet götürülen alanların kesintiye uğratılmasına oy vermediğini söyledi.

MHP'ye oy verenlerin de istikrara "evet" dediğini aktaran Yıldız, "Bu çok önemli bir ayrımdır. Terörle kol kola olan HDP gerekli dersi almıştır. Türkiye'de kimlikler üzerinden yapılan siyaset kazanmamıştır" ifadesini kullandı.