ANTALYA (AA) - Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman'ın havalimanına en kısa sürede kavuşacağını bildirdi.

Elvan, yaptığı yazılı açıklamada, Karaman Havalimanı konusunda verdiği sözleri yerine getiremediği şeklindeki iddiaların tamamen asılsız ve iftira olduğunu belirtti. 

Karaman Havalimanı için neler yapıldığını bilmeyenlerin etik dışı tutum ve iftiralar ile karalama kampanyası yaptığının altını çizen Elvan, şöyle devam etti:

"Karaman, havalimanına en kısa sürede kavuşacaktır. Bir yıl gibi kısa bir sürede Karaman Havalimanı için yer tespiti yapılmış, altyapı kesin proje çizimleri, fizibilite ve zemin etüdü ile ÇED işlemleri tamamlanmıştır. Bu yıl ihaleye çıkılacaktır. Kısacası burada her şey planlandığı şeklinde gitmektedir."

Elvan, batı Antalya'ya yapılacak yeni havalimanı için de çalışmaların başlatıldığını belirterek, bölgede orta ve büyük gövdeli uçakların iniş kalkışına müsait, yurtiçi ve yurtdışı tarifeli seferlere imkan veren konvansiyonel boyutlarda yeni bir havalimanının yapımına yönelik tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Havalimanı için batı Antalya bölgesinde bir mevkinin belirlendiğini bildiren Elvan, bölgenin tarihsel dokusunu gözönünde bulundurarak Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile yapılacak değerlendirmeler neticesinde yerin netlik kazanacağını kaydetti.