ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rugby Takımı sporcularını taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu yaralanan 14 öğrencinin kimlikleri belirlendi.

Seyitgazi ilçesi Taşlık mevkisinde meydana gelen ve Mehmet Yağcı'nın (23) öldüğü kazada yaralanan öğrencilerin, Aytaç Kaan Kayar, Mehmet Seyrek, Bilal Akyıl, Mücahit Aslan, Hakan Civelek, Kazım Akıncı, Solomon William Simutowe, Gökberk Arı, Kemal Uyan, Umut Kurt, Muhammed Burak Topkoru, Berkcan Kılıçaslan, Enver Coşan ve Yasin Berke Saylam olduğu tespit edildi.

Öğrencilerin, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 20 Aralık'a kadar sürecek Rugby Ünilig müsabakalarına katılmak üzere antrenörleri eşliğinde ESOGÜ'ye ait midibüsle yola çıktığı öğrenildi.

Bu arada ESOGÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kazanın yoldaki buzlanmadan kaynaklandığı belirtilerek, "Bu acı olay, hepimizi derinden etkilemiştir, acımız çok büyük. Vefat eden öğrencimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralı öğrencilerimize de acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Rugby sporcularını taşıyan Ahmet Ağır'ın kullandığı 26 RD 034 plakalı midibüs, Seyitgazi ilçesi Taşlık mevkisinde devrilmişti. Kazada öğrencilerden Mehmet Yağcı hayatını kaybetmişti. Yaralanan sürücü Ağır ve antrenör ile 14 öğrenci ise Eskişehir'deki hastanelerde tedavi altına alınmıştı.