ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversitenin rugby takımını taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu yaralanan 15 öğrenciyi ziyaret etti.

Tuna ve Gönen, ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan öğrencileri ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, bugün acı bir trafik kazası sonucu 1 öğrencinin yaşamını yitirdiğini 15 öğrencinin de yaralandığını anımsattı.

Kazanın sonucunda acıları hafifletmek istediklerini anlatan Tuna, şöyle konuştu:

"Acıları paylaşıyoruz. Birbirimize destek olmamız gerekiyor. Bu öğrenciler, bizim de çocuklarımız. Güzel bir sportif faaliyet için Kuşadası'na giderken, Eskişehir sınırlarında böyle bir kaza oldu. Kış şartlarında yola çıkanlar daha dikkatli olmalıdır. Can taşıyanların daha dikkatli olması gerekiyor. Acı bir kaybımız var. Yakınlarının ve üniversitemizin başı sağolsun. Yaralılara da acil şifalar."

ESOGÜ Rektörü Gönen de kazada hayatını kaybeden öğrencinin yakınlarına başsağlığı, yaralı öğrencilere şifa diledi.

Tuna ve Gönen'e ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy da eşlik etti. 

-Bakan Kılıç'tan başsağlığı telefonu 

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da kazanın ardından ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy'u telefonla arayıp, başsağlığı dileğinde bulunduğu bildirildi. 

Sporcuları taşıyan midibüs, Seyitgazi ilçesi Taşlık mevkisinde devrilmiş, kazada, sporculardan Mehmet Yağcı (23) olay yerinde yaşamını yitirmiş, araçta bulunan 15 kişi yaralanmıştı.