ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valiliği ve Türk Dünyası Vakfı tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde toplanan temel gıda ve ihtiyaç malzemelerini taşıyan 6 tır, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Vali Güngör Azim Tuna, tırların hareketinden önce Eskişehir Valiliği önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Bayırbucak Türkmenlerinin kötü günlerinde yanlarında olmak istediklerini söyledi.

Çok güzel bir iş yaptıklarını ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

"Türk dünyası kültür başkenti Eskişehir'den gönül birliğiyle sıkıntı içerisinde olan kardeşlerimize gücümüz yettiğince sıkıntılarını bir nebze giderebilmek için bir araya geldik. Bize, yardım tırlarına katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Neler gönderiyoruz? Tabii ki silah göndermiyoruz. Yatak, battaniye, soba, jeneratör, gıda maddeleri su gibi temel ihtiyaç maddeleri gönderiyoruz. Kendi vatanları için savaşan insanlar var ancak diğer taraftan onların çoluk çocuk, yaşlı yakınları da Türkiye sınırına sığınmış durumdalar, onların ihtiyaçlarını Türk Kızılayı vasıtasıyla gönderiyoruz. Biz, ülke olarak Suriyeli Iraklı sığınmacılara zamanında destek verdiysek bizim bir parçamız olan Bayırbucak Türkmenlerine de bu sıkıntılı zamanlarında kucak açıyoruz."

Tuna, zor bir coğrafyada bulunan Türkiye'nin, komşu durumundaki Suriye'nin çok karmaşık bir dönemden geçtiğini vurguladı.

Söz konusu süreçte herhangi bir sıkıntının yaşanmamasını temenni eden Tuna, "Birleşmiş Milletler'in mücadelesi belki önümüzdeki ocak ayı itibariyle bazı şeylerin yatışması sağlanabilir. O arada çok insan da mağdur oldu. Binlerce, yüz binlerce göçmen ülkemiz üzerinden Avrupa'ya geçmeye çalışıyor. Ülke olarak her zaman barışın yanında olduğumuzu insanların huzuru için çalıştığımızı bütün dünyaya gösterdik" diye konuştu.

Yardım tırları, konuşmanın ardından dualarla Hatay veya Gaziantep'te tespit edilen ulaşım noktalarına iletilmek üzere yola çıktı.