ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Şube Başkanı Musa Karadaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde Hazreti Muhammed'in bir hadisiyle alay edilmesine tepki gösterdi.

Karadaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, medya üzerinden İslamın kadına bakışının olumsuz olduğu, kadını aşağıladığı, ezdiği, özgürlük alanını kısıtladığı gibi birtakım mesajların verilmeye çalışıldığını söyledi.

İslamın kadına değer verdiğini belirten Karadaş, "Biz İslamın kadına bakışını bilmeyen bu zihniyeti kınıyoruz İslamın kadına verdiği haklar ve özgürlükleri araştırmaya davet ediyoruz. Dindar olduğunu zanneden ama İslam hakkında doğru düzgün bilgi sahibi olmayan bir takım insanların kadına karşı olumsuz tavır ve davranışlarının İslamın değil o şahısların kadına bakış acılarını yansıttığını ifade etmek isteriz" dedi.

Karadaş, İslamiyete ve Hazreti Muhammed'e hakaret eden bir anlayışı asla kabul edemeyeceklerini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü :

"Kadın sanılanın aksine toplumun içinde aktif görev alan konumundadır. Nitekim Hazreti Muhammed Medine'de hanımlara pek çok resmi görev vermiştir. Bunları bilmeden kendi kültüründen habersiz zavallı kişiler İslam kadına ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyormuş gibi bir algı oluşturmaya çalışmaktalar. Bu yaklaşımları kınıyoruz. Kendi kültürlerini ve kendileri inanmasalar da bu toplumun inançlarını öğrenmeye davet ediyoruz.​"