ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Anadolu Üniversitesi, eğitim yoluyla sosyal adaletin sağlanmasına yönelik yeni fikirlerin, yöntemlerin ve becerilerin geliştirilmesini amaçlayan uluslararası hukuk konferanslarına ev sahipliği yapacak.  

Anadolu Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü işbirliğinde 22-28 Temmuz tarihlerinde 8. Uluslararası GAJE (Hukuk Eğitimi için Küresel Birlik) ve 13. Uluslararası IJCLE (Klinik Hukuk Eğitimi Dergisi) konferansları düzenlenecek.

Eğitim aracılığıyla adaletin sağlanmasını amaçlayan, başta hukuk öğrencileri olmak üzere avukatlar, hakimler, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve diğer kişilerin adalet konusunda eğitimi için faaliyetler yürüten uluslararası bir kuruluş olan Global Alliance for Justice Education (GAJE) farklı ülkelerde bilimsel etkinlikler düzenliyor.

Klinik hukuk eğitimi alanında İngiltere'nin Northumbria Üniversitesince yayınlanan bir dergi olan ve aynı alanda her yıl bilimsel etkinlik düzenleyen International Journal of Clinical Legal Education (IJCLE) de bugüne kadar bir çok ülkede toplantılar organize etti. 

Konferanslarda, eğitim yoluyla sosyal adaletin sağlanmasına yönelik yeni fikirlerin, yöntemlerin ve becerilerin geliştirilmesi amaçlanıyor.