ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, geçen ocak ayında 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan bıçaklı kavgayla ilgili tutuklu yargılanan 2 kardeşten birine 40 yıl hapis cezası verildi, diğeri beraat etti.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Hakan Kumaş (20) ve ağabeyi Okan Kumaş (28) ile maktuller Selami Sarı ve Yalçın Çalışkan'ın yakınları hazır bulundu.

Hakan Kumaş, söz konusu 2 kişiyi kendisinin öldürdüğünü, ağabeyinin suçunun olmadığını belirterek, "Pişmanım, adaletinize sığınıyorum" dedi.

Okan Kumaş da olayda kardeşinin suçlu olduğunu ifade ederek, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Hakan Kumaş'ı, Selami Sarı'yı "kasten öldürme" suçundan 25 yıl, Yalçın Çalışkan'ı da "tahrik altında" öldürdüğü gerekçesiyle 15 yıl olmak üzere 40 yıl hapis cezasına çarptırdı. Okan Kumaş'ın ise beraatine hükmedildi.

Yeşiltepe Mahallesi Bilgeç Caddesi'nde 25 Ocak'ta meydana gelen olayda, Selami Sarı ve arkadaşı Yalçın Çalışkan ile Okan ve Hakan Kumaş kardeşler arasında "küfürleşme" meselesinden tartışma çıkmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Hakan Kumaş, üzerinde taşıdığı bıçakla Çalışkan ve Yalçın'ı öldürmüştü. Olaydan sonra kaçan Kumaş kardeşler, 7 Şubat'ta yakalanmış ve daha sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.