ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Hocalı Katliamı'nın 23'üncü yılı ve Ege Üniversitesinde çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için düzenlenen anma yürüyüşü sonrası çıkan arbedede 1 kişi yaralandı.

Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı'nda toplanan ve "Eskişehirli Türkçüler" tarafından organize edilen etkinliğe katılan grup, slogan atarak İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü.

Ali Rıza Şekeroğlu, yürüyüşün ardından grup adına yaptığı konuşmada, 23 yıl önce Ermenilerin Azerbaycan Türklerine eşi görülmemiş bir katliam gerçekleştirdiğini söyledi.

Bu etkinliği "Hocalı Katliamı'nı Anma ve Ermeni Terörüne Lanet Yürüyüşü" adıyla planladıklarını dile getiren Şekeroğlu, Ege Üniversitesinde çıkan kavgada hayatını kaybeden Çakıroğlu'nu da bu vesileyle andıklarını ifade etti.

Basın açıklamasının ardından katılımcılar arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine grubun diğer üyeleri, kavga eden kişileri sakinleştirmeye çalıştı. Yaralanan 1 kişi ise 112 Acil Servis ekiplerince kentteki bir hastaneye kaldırıldı.

Grup, polis ekiplerinin uyarısı üzerine dağıldı.