ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de aynı otomobili ikinci kez çalmaya çalıştığı öne sürülen 2 kişiden birini av tüfeğiyle öldürdüğü, diğerini yaraladığı iddiasıyla yargılanan araç sahibinin 21 yıldan 33 yıla kadar hapis cezası istendi.

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Veysel Meler ile olayda hayatını kaybeden Recep Güler'in yakınları, yaralanan Serkan Dilsiz (18) ve avukatlar katıldı.

Duruşmada mütalaasını veren savcı, sanık Meler'e Recep Güler'i öldürme suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar, Serkan Dilsiz'i de yaralama suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Sanığın tutuksuz yargılanmasının devamına karar veren heyet, tarafların mütalaaya karşı beyanda bulunması için duruşmayı erteledi.

Merkez Tepebaşı ilçesi Çalkara Mahallesi'nde, 14 Şubat 2014'te Veysel Meler, otomobilini çalmaya çalıştığı öne sürülen Recep Güler ve Serkan Dilsiz'e evinin penceresinden ateş etmişti. Olayda, Güler hayatını kaybetmiş, Dilsiz de yaralanmıştı. Olaydan sonra tutuklanan Meler, mahkemeye yapılan itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.