ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü bünyesindeki İş Kolu Atölyelerinde hükümlüler tarafından üretimi yapılan, el sanatları ve endüstri ürünleri sergilendi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Gazipaşa Mahallesi'ndeki Açık Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü içinde yer alan düğün salonunda açılan sergide yaptığı konuşmada, hükümlü ve tutukluların, kazandıkları becerilerin tahliye sonrası toplumsal hayata daha kolay entegre olmalarına yardımcı olacağını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bu hizmetlerde geldiği noktanın takdire şayan olduğunu anlatan Tuna, bu tür faydalı etkinliklerin devam etmesi gerektiğinin de önemine değinerek, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı ise günümüz infaz sisteminde ceza ve infaz kurumları, sadece suç işleyenlerin kapalı kapılar ardında tutuldukları yerler olarak görülmediğini ifade ederek, iş yurtlarının hükümlülere her şeyden önce çalışma disiplini kazandırdığını kaydetti.

Kapıcı, "İletişim becerilerini geliştirmekte, yeni bir meslek öğretmekte veya var olan mesleğinin geliştirilmesini sağlamakta ve özgüvenlerini güçlendirmektedir. Psiko-sosyal yönden bakıldığında üretme fırsatı verilen hükümlüde olumlu değişimler hemen fark ediliyor. Hükümlülerin çalıştırılmasındaki asıl amaç, ceza infaz kurumlarında meşgul edilmeleri veya ceza infaz kurumlarının gelir elde etmesi olmayıp, hükümlüleri tahliye sonrası hayata hazırlamaktır" diye konuştu.

Eskişehir Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdür Bekir Alanoğlu da kurumun 7 iş kolunda hizmet verdiğini belirterek, 356 hükümlünün sigortalanarak çalıştırıldığını ve yaklaşık 1,5 milyon lira gelir elde edildiğini açıkladı.

Konuşmalarından ardından, hükümlülerin yaptığı mobilya, takı, kıyafetler ve pek çok ürünün yer aldığı sergi gezildi.