ESKİŞEHİR (AA) - Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada ölenler anısına Eskişehir'de düzenlenen izinsiz yürüyüşe polis müdahale etti. Olaylarda, 15 kişi gözaltına alındı.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 50 kişilik  "Eskişehir Anarşi İnisiyatifi" üyeleri, ellerinde taşıdıkları bayrak ve flamalar eşliğinde AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı binasına yürümek istedi.

Şair Fuzuli Caddesi girişinde önlem alan polis, gruba müdahale ederek 15 eylemciyi gözaltına aldı. Bu sırada cadde üzerinde bulunan çok sayıda vatandaş, 'polise uzanan eller kırılsın' sloganı atarak polis ekiplerini uzun süre alkışladı.

Gözaltına alınan eylemciler, Yunus Emre Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, eylemciler tarafından Porsuk Bulvarı'na bırakıldığı belirlenen şüpheli bir çanta, bomba imha uzmanı tarafından incelendikten sonra muhafaza altına alındı. Çantada bir koli havai fişek ve iki kutu sprey boya bulundu.