ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadınların öldürülmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'nda toplanan grup, slogan atarak Hamamyolu Caddesi'ndeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasının önüne geldi.

Burada grup adına açıklama yapan  Büşra Gündoğdu, yürüyüşü kadın cinayetlerine tepki göstermek için düzenlediklerini söyledi.

Kadın cinayeti işleyenlere ağırlaştırılmış müebbet cezalar verilmesi, bunun için yasal düzenleme yapılmasını istediklerini belirten Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Platform olarak bu yasayı yıllardır talep ediyoruz. Bu yasa mecliste sunduğumuz haliyle beklemektedir. Kadın cinayetlerinin durması için bu yasanın bir an önce yasalaşması gerekmektedir. Her gün öldürülen bir kadının davası görülüyor ve o mahkemelerde katiller nasıl indirim alacaklarını iyi biliyorlar. Kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet yasalaşana kadar tüm kadın cinayeti davalarında, meydanlarda ve mecliste olacağız."

Yürüyüşe, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde eski eşi tarafından öldürülen Emine Baş'ın babası Sabri Us da katıldı.

Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.