ESKİŞEHİR (AA) - Hatay'da Ahmet Atakan'ın Gezi Parkı odaklı gösterilerde hayatını kaybetmesine ilişkin, 2013 yılında Eskişehir'de bir hemzemin geçidi kapatıp trenlerin gara geçişini 4 saat engellediği iddia edilen 110 kişinin yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesi planlanan duruşma, salonun dar olması nedeniyle Adalet Sarayı Konferans Salonu'na alındı. Duruşmada, Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Erdal Caferoğlu'nun da aralarında bulunduğu tutuksuz 110 sanıktan yaklaşık 50'si ile 15 avukat hazır bulundu.

Kameralarla iki açıdan kayıt altına alınan celsede, sanık avukatları, müvekkilleri hakkında "derhal beraat kararı" verilmesini talep etti. Avukatların bu talebi, mahkeme hakimince reddedildi.

Sanık avukatları, iddianamedeki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savundu.

Duruşma salonundaki sanıkların savunmalarını dinleyen hakim, diğerlerinin de dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmaya yarın devam edilmesine karar verdi.

-Olay

Yeni Bağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nde 10 Eylül 2013'te toplanan grup, caddenin başındaki hemzemin geçidi kapatmıştı. Trenlerin gara geçişi, yaklaşık 4 saat sonra biten eylemin ardından sağlanmıştı.