ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, geçen yıl ekim ayında bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavgayla ilgili biri tutuklu 4 sanığın yargılanmasına başlandı.

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Ali Osman Coşkun ile diğer sanıklar Zehra, Ergün ve İlyas Uygun, maktul Umut Berberoğlu'nun annesi Ayhan Sarıoğlu hazır bulundu.

Zehra Uygun, savunmasında maktul ile arasında gönül ilişkisi olduğunu belirterek, "Umut'la daha önceleri evde görüşüyorduk. Eşim evde olmadığı zamanlar mutfak tarafından eve alıyordum. Daha sonra aramız bozuldu. Olay günü eve tuvalet penceresinden girmiş. Yatak odasında elinde silahıyla eşime ve bana saldırdı. Bu sırada evde bulunan ağabeyim Ali Osman Coşkun, av tüfeğiyle Umut'u vurdu" diye konuştu.

Ali Osman Coşkun ise olayda öldürme kastıyla hareket etmediğini öne sürdü.

Ayhan Sarıoğlu, sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade ederek, Zehra Uygun'un tutuklu yargılanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Ali Osman Coşkun'un tutukluluk halinin devamına, Zehra Uygun'un tutuklanmasına ilişkin talebin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

Orhangazi Mahallesi İkizdere Sokağı'nda, 21 Ekim 2014'te çıkan silahlı kavgada ağır yaralanan 20 yaşındaki Umut Berberoğlu, kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Olay sonrası gözaltına alınan katil zanlısı Ali Osman Coşkun, mahkemece tutuklanmıştı.