ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de bir kahvehaneye düzenlenen silahlı saldırıda 1'i polis memuru 3 kişiyi yaraladığı öne sürülen 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanıklar Ömer Osman P, Sercan E. ve Resul Y, olaydan zarar gören polis memuru Nedim Ş. (40), kahvehane sahibi Muhsin K. (35), müşterilerden Faruk K. (32) ile taraf avukatları hazır bulundu.

Sanıklardan Ömer Osman P, kahvehane sahipleriyle önceden husumetli olduklarını belirterek, "Olayda tek tabanca kullandık. Arkadaşımız Resul'e silahla ateş açılınca biz de ateş ettik. Polise ise bilerek ateş etmedik çünkü olay yerine sivil giyimli ve sivil araçla gelmişlerdi. Polis memurundan özür diliyorum" dedi.

Sercan E. ve Resul Y. ise Ömer Osman P'nin verdiği savunmaya katıldıklarını bildirdi. Polis memuru Nedim Ş. ise sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Emek Mahallesi Çilem Caddesi'nde 10 Ekim'de bir kahvehaneye yönelik düzenlenen silahlı saldırıda 1'i polis memuru 3 kişi yaralanmıştı. Olayının şüphelileri, "Hedef göstererek ateşli silahla birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs, görevli polis memurunun ateşli silahla yaralanması, ruhsatsız tabanca bulundurmak, mala zarar vermek" suçlamasıyla tutuklanmıştı.