Eskişehir’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle binlerce kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

Adalar Atatürk Caddesi girişinde başlayan “Cumhuriyet Yürüyüşü”, 7’den 70’e binlerce vatandaşın katılımı ile başladı. Yürüyüşe, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başta olmak üzere birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Vilayet Meydanı’na kadar düzenlenen yürüyüşte, vatandaşlar hep bir ağızdan marşlar söyleyerek Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Vilayet Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, alanı kırmızı-beyaz bayraklarla donattı.

Yürüyüşe katılan vatandaşlara seslenen Yılmaz Büyükerşen, “Sizler var oldukça hiç kimse cumhuriyetin niteliğini değiştiremeyecek. Sizler var oldukça Türkiye Cumhuriyeti laik, sosyal ve hukuk devleti olacak. Hukuk’un da sağlıklı bir demokrasiyi bize getireceğine inancım tamdır. Saray istemiyoruz, padişahlık istemiyoruz, diktatörlük istemiyoruz, hanedan hâkimiyeti istemiyoruz. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı tekrar kutluyorum” diye konuştu.

Yılmaz Büyükerşen’in konuşmasının ardından ortaokul öğrencisi Özgür Ulukoca tarafından kalabalığa Andımız okutuldu. Andımız’ın okunmasının ardından kutlama sona erdi.

Öte yandan; meydanda bulunan Atatürk heykelinin yanına çıkan bir genç, dengesini kaybederek bulunduğu yerden düştü. Yaralanan genç, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansıyla götürüldüğü Eskişehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.