ESKİŞEHİR (AA) - Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafe'de çalışan down sendromlu çocuklar, sokak kedileri için yuvalar inşa etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Rotarakt Kulübü yürüttüğü ''Edirne'den Kars'a Tıpkı Sizin Gibiyiz +1 Farkla Projesi" kapsamında Tepebaşı Belediyesi ile işbirliğiyle çalıştı.

Bu çalışmalar kapsamında Gökkuşağı Kafe'de çalışan down sendromlu çocuklar, sokak kedileri için yuvalar inşa etti.

Eskişehir Rotarakt Kulübü Dönem Başkanı Derya Gördüren, sokak hayvanlarına yönelik kedi ve köpek evleri yaptıklarını bildirdi.

Amaçlarının hem sokak hayvanlarına destek olabilmek hem de down sendromlu çocuklarla görüşmek olduğunu vurgulayan Gördüren, "Daha önce de Tepebaşı Belediyesi ile yürüttüğümüz bir proje vardı. Bu etkinliğimiz de aslında onun başlığı altında diyebiliriz. 'Edirne'den Kars'a Tıpkı Sizin Gibiyiz +1 Farkla' projesi ile burada bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu proje ile down sendromlu arkadaslarımızın da bizlerle aynı şeyi yapabileceklerini göstermek istedik" ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediyesi Gökkuşağı Kafe'de çalışan çocuklarda sokak hayvanları için yuva yapmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.