ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de bir grup işçi ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun da katılımıyla "kıdem tazminatı" ve "kiralık işçilik" konusunu protesto etmek için yürüyüş gerçekleştirdi.

Birleşik Metal İş Sendikası üyesi grup, Organize Sanayi Bölgesi 7'nci Cadde'de toplanarak ''Kıdem tazminatımızın gaspına, kiralık işçiliğe karşı, genel grev genel direniş'' yazılı pankart açtı.

Sendikanın Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun katılımıyla sloganlar atarak yürüyüşe geçen grup, Organize Sanayi Camisi önüne geldi.

Serdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Ankara üzerinden Türkiye'nin dört bir tarafına kara kara bulutlar salındığını öne sürdü.

Çalışma yaşamını derinden etkileyecek yasa tasarılarını art arda hayata geçirilmesinin planlandığını belirten Serdaroğlu, şunları söyledi:

"Bizler biliyoruz ki bu işçilerin emekçilerin bir şeyleri kalmayacak. Kaybedecekleri şeyleri bugünden sahiplenmesi gerekiyor. Bunun için meseleye biraz daha ciddi bakılması gerekiyor. Güvencesiz çalışma sistemini bu ülkede tamamen yeni bir uygulama biçimi olarak çalışma hayatının içine sokuyorlar. Bizler günlerdir Türkiye'yi dolaşarak haklarımızı anlatıyoruz. Bizim hiç kimseye verilecek hakkımız yok."

Konuşmanın ardından slogan atan grup, daha sonra dağıldı.