Eskişehir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen yürüyüşte yüzlerce kişi mehteran takımı eşliğinde yürüdü.

Hamamyolu Yediler Parkı’nda toplanan kalabalık, Eskişehir Kültür Derneği Mehteran Takımı’nın da katılması ile Porsuk Bulvarı Adalar mevkiine kadar büyük bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüş sırasında dev Türk bayrağı açıldı. Burada kalabalık adına açıklama yapan Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan, son günlerde yaşanan olaylara değindi. Şahan, “Soma’nın yaralarını sarmadan, asansör facialarının acısı dinmeden, daha dün Karaman’ın Ermenek ilçesindeki kömür madeninde yaşanan kaza, Türkiye’nin ne yazık ki ucuz ölümler ülkesi haline geldiğini bir kez daha teyit etmiştir. Türkiye, gün geçmiyor ki ihmalin kol gezdiği madenlerde can veren işçilerimizin ve şımartılan bölücü terörün alçakça katlettiği şehitlerimizin haberleriyle her gün sarsılmaktadır. Açılım saçılım ve şımartılan teröristlerin görüntüleri tahammül sınırlarını hiç olmadığı kadar zorlamaktadır. Bu yüce Türk milletinin sabrıyla daha fazla oynamaktan vazgeçilmelidir. Hükümetin PKK-PYD-Barzani’yle ortak hareket etmesinin anlamı tam anlamıyla ihanettir. Allah aşkına büyük Türk milletinin sabrını daha fazla zorlamayın” dedi.

Konuşmanın ardından mehteran takımı marşlar çalarak yürüyüşe katılan yüzlerce vatandaşa unutulmaz bir mini konser verdi.