ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 2013 yılında ayrı yaşadığı eşiyle ilişkisi olduğu öne sürülen Eyüp Duran'ı, tanınmamak için çarşaf giyerek tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yerel mahkeme tarafından hakkında verilen 15 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan sanık, bu kez 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık İzzet Bayrak ile maktul Eyüp Duran'ın yakınları ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık Bayrak, daha önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek olaydaki amacının eşini yaralamak olduğunu iddia etti.

Olaydan pişmanlık duyduğunu söyleyen Bayrak, "Beni toplum içinde rencide ettiler. Amacım eşimi vurmaktı. Onu yaralamak ve sakat bırakmak istiyordum. Hala olayın psikolojik çöküntüsünü yaşıyorum. Ben suçluyum ama inanın tek suçlu ben değilim. Beni öfkeden delirttiler" dedi.

Mahkeme heyeti sanığı 20 yıl hapisle cezalandırdı.

- Olay

Tanınmamak için çarşaf giydiği öne sürülen İzzet Bayrak'ın, 11 Eylül 2013'te Emek Mahallesi Şemsettin Günaltay Caddesi'nde alışveriş yapmak için evinden çıkan Eyüp Duran'a tabancayla ateş etttiği öne sürülmüştü. Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Duran, kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Olay yerinden otomobille kaçan zanlı, aynı gün polis ekiplerince yakalanmıştı. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Bayrak, 21 Ocak 2014'te 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu karara itiraz edilmesi üzerine Yargıtay tarafından yerel mahkemenin verdiği karar bozulmuştu.