ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) öncülüğünde Suriye'deki savaş mağdurları için sivil toplum kuruluşları ile birlikte hazırlanan 5 tır insani yardım malzemesi yola çıktı.

Yunus Emre Uluslararası Yardımlaşma Derneği (YUDER), Velkalem Geleneksel Sanatlar Derneği, Cihannüma, Seriiye Vakfı, Hakka Hizmet Vakfı işbirliği ile Suriye'de bulunan savaşın içerisindeki mağdur vatandaşlar için toplanan 5 insani yardım malzemesi, İHH öncülüğünde gönderildi.

İHH Eskişehir Şube Başkanı Musa Karadaş, 5 yıldır süren Suriye iç savaşında bölgede vakıflarının faal olarak bulunduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Bu savaş yüzünden 300 bine yakın insan hayatını kaybetti. Binlercesi hapis cezası aldı ve 5 milyona yakın insan ise hayatta kalabilmek için evlerini, yurtlarını terk etti. Türkiye 2 milyondan fazla Suriyeli savaş mağdurlarına ev sahipliği yapıyor. Bizler 2015 yılına kadar Suriye adına 266 milyon 187 bin ekmek ulaştırdık. Orada yaşanan mağduriyeti buradan anlayabiliyor olmak gerekiyor."

Vakfın Suriye çalışmalarının Reyhanlı, Kilis, Şanlıurfa ve Yayladağı olmak üzere 4 ayrı bölgeden yürütüldüğünü vurgulayan Karadaş, barınma, giyim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların yanı sıra Suriye içerisine kurulan yetimhanelerin, su kuyularının, fırın, konteyner, aşevi, değirmen ve hastane gibi kalıcı hizmetlerin de götürüldüğünü ifade etti.

Eskişehir olarak sivil toplum kuruluşları ile birlikte 5 tır yardımın yola çıkıyor olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Karadaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bugün Allah'a hamd olsun ki Eskişehir olarak elimizden geleni yapan duyarlı vatandaşlarımız sayesinde 5 tır yardımımızı Suriye'ye ulaştırıyoruz. Bizler kardeşliğin bedel istediğini bilen bir toplumuz. Ensar olma duygusuyla muhacir duruma düşen kardeşlerimize bugün kentimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla yardımlarımızı birleştirerek yola çıkarıyoruz. Allah yapılan tüm iyilikler için herkesten razı olsun."