NİĞDE (AA) - Niğde'nin merkez Kömürcü köyünde, çıra ateşiyle yakıp eskitme yaptıkları altınları "define" diye arkadaşlarına sattıkları ileri sürülen 2 kişi yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, bazı kişilerin çıra ateşiyle yakıp eskitme yaptıkları altınları "define" diye sattıkları ihbarı üzerine çalışma başlattı. Ekipler, dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen D.K. ve M.K'yi Kömür köyündeki ikametlerinde yakaladı.

Şüphelilerin evlerinde ve araçlarında yapılan aramada, 112 adet reşat altını, av tüfeği, sahte nüfus cüzdanı, altınları eski görünümlü hale getirmek için kullandıkları odun çırası, cep telefonları, M.K'nin asker arkadaşlarına ait isim listesi ile 6 bin 545 lira ele geçirildi.

Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde çıra ateşi ile yakarak eskitme yaptıkları altınları asker arkadaşları başta olmak üzere yakın arkadaşlarına sattıklarını itiraf etti.

Daha önce resmi belgede sahtecilik suçundan kesinleşmiş 6 altı yıl hapis cezası bulunan ve 5 ayrı suçtan aranan cezaevi firarisi D.K, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. M.K. ise serbest bırakıldı.