YOZGAT (AA) - Sorgun Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Selahattin Gündüz, esnafın kredilerini zamanında ödediğini belirterek, kullandırdıkları 75 milyon kredinin sadece yüzde 3'ünün takibe düştüğünü söyledi.

Termal tesislerde gerçekleştirilen kooperatifin mali genel kurulunda konuşan Gündüz, Türkiye’deki ilk 30 kooperatifi arasına girdiklerini ifade ederek, kredi kapasitesinin her yıl daha da arttırdığını dile getirdi.

Geçen yıl 75 milyon lira kredi potansiyeline ulaştıklarını vurglayan Günddüz, "75 milyon liralık kredi kullanımında sadece yüzde 3’ü takibe düşmüş durumda. Yani, bu demek oluyor ki, esnafımız aldığı kredileri günü gününe ödüyor. Bu da kredi talebinde bulunan esnaflarımızın taleplerini karşılamayı kolaylaştırıyor” dedi.

Bu yıl da şartları uygun olan esnafa faizsiz kredi vermeye devam edeceklerini anlatan Gündüz, kooperatif olarak yapılacak sosyal tesisler veya kooperatiflere ortak olmayı da planladıklarını kaydetti.

Mali genel kurul toplantısına Ankara Bölge Birliği Başkan Vekili Muhittin Köksal, Yozgat merkez ve ilçelerinn kooperatif başkanları ile yöneticileri katıldı.