ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Uluslararası Öğrenciler Kulübü ve Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından dün izlenime sunulan "Nepal'de Müslüman olmak sergisi"nde stantlara zarar verilmesi Genç STK'lar Birliği üyelerince protesto edildi.

 İHH Eskişehir Temsilcisi Musa Karataş,  Osmangazi Üniversitesi'nin (ESOGÜ) Meşelik Yerleşkesi'ndeki İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde yaptığı açıklamada, İHH'nın dünya çapında, mazlumun, masumun ve mağdurun yanında bir teşkilat olduğunu belirtti.

Derneğin bu toprakların sesi, Anadolu'nun yüreği olduğunu ifade eden Karataş, şöyle konuştu:

"Bir takım mesnetlerle, 'DAİŞ'e silah götüren örgüte yardım ediyormuş, silah taşıyormuş' gibi bir takım yaftalarla karalamanın manası yok. Ben yaklaşık 4 yıldır derneğin faaliyetleri içerisindeyim, ne silah, ne bir tek mermi asla ve kesinlikle götürmedik, götürmeyeceğiz. Bizim silahla, şiddetle hiç bir alakamız yoktur, olamaz da.  İHH, BM'nin partner kuruluşu. Derneğin yeryüzünde yaptığı faaliyetlerden bütün ümmetin haberi olduğu halde bir takım cahilane bilmeyen insanların iftira kampanyası yürütmelerine asla sessiz kalamayız.  Böyle bir şey mümkün değildir. DAİŞ bir terör örgütüdür. Şu anda Ortadoğu'nun kan gölüne dönmesinin sebebi de DAİŞ'dir. Biz inananlar hiç bir zaman yalnız değiliz ve yalnız olmayacağız."

ESOGÜ Uluslararası Öğrenciler Kulübü Başkanı Filistinli Ahmet Yunus ise yeryüzünde an itibariyle özellikle İslam coğrafyasında çeşitli zulümlerin kol gezdiğini, Arakan, Filistin, Suriye ve Irak'ta yaşanan son olaylara herkesin şahit olduğunu belirterek, bu konulara dikkat çekmek için Müslüman gençler olarak kimden gelirse gelsin, dün olduğu gibi bugün de çeşitli isimler altında zulmün karşısında ve mazlumun yanında durmak adına çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Grup, müzik dinletisi ve edilen duanın ardından dağıldı.

Uluslararası Öğrenciler Kulübü ve Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından dün izlenime sunulan "Nepal'de Müslüman olmak sergisi"nde stantlara zarar verdikleri gerekçesiyle 9 öğrenci gözaltına alınmıştı.