ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de iki yıl önce Çalışma ve İş Kurumu ile milli eğitim müdürlüklerinin projesi kapsamında bir lojistik firmasında forklift operatörü olarak göreve başlayan kadınların başarısı adeta parmak ısırtıyor.

Yaklaşık 450 personelin çalıştığı işletmedeki 22 kadın forklift operatörü, günlük 10 bin palet yükün taşınmasında görev alıyor. Günlük yaşamlarında birçoğu direksiyon başına bile geçmeyen kadınların forklift kullanırken gösterdiği performans ise firma yöneticilerinin takdirini topluyor.

Firmanın İnsan Kaynakları Müdürü Ayber Songül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük bir lojistik firması olduklarını ve ağır makinelerle çok hassas ürünler taşıdıklarını söyledi.

Kadınların yaptıkları işte hassas ve titiz davrandığını belirten Songül, "Firmamız, kadınlara verilen forklift operatörlüğü kursuna öncülük etti. Kursu tamamlayan 13 kadın bizde işe başladı. Daha sonra bu sayı 22'ye yükseldi ancak 41 kursiyerimizin de eğitimleri bitmek üzere. Yani toplam kadın forklift operatörü sayısını 63'e yükselteceğiz" dedi.

"Kadınların yapamayacağı hiçbir iş yok"

Forklift operatörlerinden iki çocuk annesi Semra Ceylan da bir arkadaşının tavsiyesi üzerine söz konusu kursa katıldığını belirtti.

Kursta başarılı olunca işe başladığını anlatan Ceylan, "İşimiz dikkat istiyor ancak çok zevkli. Hem çalışıyoruz hem de eğleniyoruz. Günlük hayatta otomobili aktif kullanmıyorum ama forklifti çok iyi kullanıyorum. Kadınların kendilerine güvenmesi gerekiyor. Kadınların yapamayacağı hiçbir iş yok. 'Şu kadın işi, bu erkek işi' diye bir şey yok. İstedikten sonra herkes her işi yapar" ifadelerini kullandı.