Samsun’da evini kanalizasyon suyu basan Engin Fıstık, belediyelere yaptığı müracaatlardan bir sonuç alamadığını, son çare olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

İlkadım ilçesi Zafer Mahallesi Dr. Kamil Caddesi üzerindeki bir binanın bodrum katında ikamet eden 49 yaşındaki Engin Fıstık’a ait daire, kanalizasyon suyu basması sonucu kullanılamaz hale geldi. Arka binanın kanalizasyonunun tıkalı olması sonucu tahliye olmayan kanalizasyon, 11 ay boyunca Engin Fıstık’ın evinin önünde bulunan bahçeye sızdı. Ev sahibi Fıstık’ın yeni yaptırdığı dairenin duvarlarından içeri de sızan kanalizasyon suyu nedeniyle evin 4 odası kullanılamaz hale geldi.

Yetkililerden yardım isteyen Engin Fıstık, “Bahçemizde su çıktı, ne olduğunu bilmiyorduk. Sucu getirdik, ‘kanalizasyon suyu’ dediler. Yan binadan dışarıdaki rögarlar tıkalı. Tıkalı olduğundan 11 aydır belediyeye müracaat ediyoruz. Zabıtalar geliyor ‘ceza yazacağız’ diye bizi oyalıyorlar. Ondan sonra Kaymakamlığa gittik, Kaymakamlık da İlkadım Belediyesi’ne ‘vatandaşın işini görün’ diye dilekçe yolladı. Onlar da Büyükşehir Belediyesi’nin üstüne attılar. Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (SASKİ) çıkıyorum, 15 gündür ne gelen var ne ilgilenen. Sadece bir mühendis geldi, ‘Bu bizim işimiz değil, zabıtalar ceza yazsın’ dedi. Benim burada evim elimden gitti, zararımı kim karşılayacak, kime gideceğiz ben bunu anlamadım. 11-12 aydır sürünüyoruz, sokaklarda kaldık, perişan olduk, onun bunun evinde kalıyoruz. Nereye gideceğimizi şaşırdık, evin içini kanalizasyon suyu bastı, komple duvarlarım patladı. Evde kalamıyoruz, yemeğimizi dışarıda yiyoruz, kime gitsek çözüm yok. 50 bin lira zararım var, suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve SASKİ Genel Müdür Vekili Coşkun Öncel ise konuyla ilgili bir açıklama yapmak istemediğini söyledi.